Complexe verwerking en trauma

Ingrijpende gebeurtenissen of traumatische ervaringen kunnen een impact hebben op onderlinge gezinsrelaties en kunnen de ontwikkeling van gezinsleden stagneren. Onvolledig verwerkte vroegkinderlijke trauma’s, jeugdtrauma’s en (acute) traumatische ervaringen kunnen onprettige gevolgen en klachten geven voor de rest van je leven zoals fysieke, mentale en emotionele beperkingen, posttraumatische stress stoornis (PTSS) en relationele problemen.

Het begrijpen wat angst is en het loslaten van nare gevoelens is een belangrijke onderdeel van de traumaverwerking. Bij ingrijpende gebeurtenissen (trauma’s) zijn we geneigd de pijn te verdringen, we willen er niet meer aan denken. Hierdoor lijkt het even weg, maar eigenlijk gaat het ‘onderhuids’ toch door en heeft het impact op verschillende leefgebieden en wordt het vaak van generatie op generatie doorgegeven.

Buro TOO biedt verschillende vormen van trauma behandeling waaronder EMDR en IoPT (Identiteitsgeoriënteerde Psychotrauma Therapie), PMT (Psychomotorische therapie) en Imaginaire exposure (‘blootstelling’), die een integraal aanbod vormen binnen de gezinstherapie.

Terug