Individuele behandeling gezinsleden

Soms is het nodig dat een jongere of een van de gezinsleden een individueel behandelaanbod ondersteunend aan de gezins/systeembehandeling krijgt. Er zijn verschillende therapievormen, we onderzoeken samen welke vorm het beste aansluit.

Als er meerdere problemen spelen wordt er een groot appel gedaan op de emotieregulatie en lukt het niet altijd alles goed te overzien en tot samenwerking te komen. Een individuele behandeling kan gericht zijn op het inzicht krijgen in en veranderen van gedachten, gevoelens en gedrag.

Door aanvullende individuele behandeling van de gezinsleden kunnen problemen effectiever aangepakt worden binnen het gezinssysteem.

Complexe verwerking en trauma

Ingrijpende gebeurtenissen  kunnen een impact hebben op onderlinge gezinsrelaties.

Onvolledig verwerkte vroegkinderlijke trauma’s,  jeugdtrauma’s en (acute) traumatische ervaringen kunnen onprettige gevolgen en klachten geven voor de rest van je leven zoals fysieke, mentale en emotionele beperkingen, posttraumatische stress-stoornis (PTSS) en relationele problemen.

Het begrijpen wat angst is en het loslaten van nare gevoelens is een belangrijke onderdeel van de traumaverwerking.

Bij ingrijpende gebeurtenissen  (trauma’s) zijn we geneigd de pijn te verdringen, we willen er niet meer aan denken. Hierdoor lijkt het even weg, maar eigenlijk gaat het ‘onderhuids’ toch door, en heeft het impact op  verschillende leefgebieden en wordt het vaak van generatie op generatie doorgegeven.

Buro Too biedt verschillende vormen van trauma behandeling waaronder EMDR.